Tuesday, October 21, 2014

buku harian...

..... Aku....

Saja nak coret kan kat cni apa yg ada dlm buku harian kerja aku....
Haaaaaa ni la d muka buku harian aku....
Apa yg ada....

  • Gmbr Amsyar nak masuk tadika... Gmbr umur 4thn x silap
  • Origami bentuk love shape yg d hasilkan oleh Amsyar masa umur dia 5thn... Dia bg kat aku as hadiah, terharu sgt....
  • Name card aku
  • Pelekat kot2 emergency nk tag apa yg ptot
  • Ada duit rm5 gaya nyer tu he3
Haaaaa awat x de lngsung tanda Zara dlm buku harian aku ni.... Sbb sekeping gmbr Zara pon blom penah cuci... Sob sob... Makanyer lakar wajah Zara d fikiran je la kekdahnyer he3

Haaaa love shape & ibu love Amsyar...
Ermmmm keje makin mencabar skng ni... Ermmmm bertabah la wahai diri ;p

Wednesday, October 15, 2014

ww : kedai makan sedap & murah d Langkawi...

... harap dpt membantu kalian yg cari kedai makan d Langkawi...
alamat : Lot 1986,Jalan Pantai Penarak,Mukim Kuah, 07000 Langkawi
aku & opismate makan berlima;
ikan siakap 3 rasa (ikan tu separuh lengan aku) sedap, garing, cukup rasa
sotong goreng tepung 3 org makan - giler sedap weyhhhh...
udang goreng tepung 2 org makan
kailan ikan masin 2 org makan - sedapppppp amat okeyh...
tomyam campur 2 org makan - banyak melaut & sedap, pedas & banyak isi...
nasi putih 5 pinggan
air macam-macam...
RM 117.00...
landmark, cari bella vista hotel... InsyaAllah jumpa...

Friday, October 10, 2014

aksi terlebey gula...

... oleh anak berdua ni...
peneraju utama;
Zafri Amsyar
Zara Aisyah
lokasi kejadian : umah tok sik
masa : cuti sekolah bulan sept 2014
'eyhhh eyhhhh jatoh plak...'
fav words Zara skng ni...
konon-konon x sengaja la walhal nmpk sangat palsu nyer he3
Zara : haaaaa bukan main melunjur lagi yer...
Amsyar : tayang gigi nampak..
Amsyar : tokoh abang mithali...
Zara : apa la yg d tunjuknyer tu...
Zara : amboihhhh siap meniarap yer dik... bukan mainnnnnnnn!!!!
Amsyar : mesti dia pk, adik ni lasak sungguh, abang x macam ni pon dulu2 he3...
sekian, cter pendek tp penuh gambar sahaja ;p

Thursday, October 9, 2014

gula nisang...

... haaaaa seper tau?
pic google
mesti ramai yg tau kan... sbb biasanyer guna wat masakan terutama pencuci mulut yg manis-manis....

errrrr aku pon tau gak wpon aku x pernah sekali pon masak apa2 guna gula nisang ni.... he3 ai is kureng pandai & kureng suka memasak hokeyyyy....

cuma aku nak coretkan kat cni...
pic google
sejarah gula nisang & aku... wallaaaa da mcm budak spm kena stadi lak sejarah aku & gula nisang ni ekekekkeee....

sbnr nyer kan... kecik-kecik dulu kan.... umah mak aku sentiasa ada stok gula nisang ni... kendian, gula nisang ni lak, hat yg mmg pior xde rasa pasir bagai tu... sedap hamattttt okeyhhhhh.....

korg tau apa kerja aku dgn menda alah ni... ekekkekeeee....

aku diam-diam p amik seketol gula nisang ni, makan gitu jer... wallaaaaa lagi sedap dr mana-mana coklat mahupon gula-gula... ha3.... kendian kan, simpan kat kepala katil, bler rasa line clear, aku kokah lagi gula nisang ni.... memula bajet xde org tau tp kan, rupanyer akak aku tau kerja aku ni ha3.... da tua-tua ni pon yg keluar cter ni... segan gak tp lantak p la kah3....

mujur la x pernah kena hurung semut @ lipas sbb simpan gula nisang kat kepala katil... alahai la lia, sengkat betol pikiran ko kan ekekekekeee....

eyhhhh dan-dan terasa nak kunyah gula nisang lagi he3

Wednesday, October 8, 2014

ww : dua beradik yang macam-macam...

... feel...

ni masa tgh baik... berpeluk sakan la mereka.... suka tengok...
makan pon sama-sama...
Alhmdlh... anak berdua ni, slalu tolak ansur... kalau abg hangen, adek pandai slowdown... kalau adek k.o, abang pandai pujuk... syukur Alhmdlh...
sayang kalian...



mentadak mentaduk....

... haaaaa 1st time kot anak-anak ni berkenalan dengan mentadak-mentaduk...

thanks to upin&ipin series sbb up kan nama serangga ni, kot x, mau anak-anak x heran jer bler tgk serangga ni he3...
jom berkenalan sikit ;p
owhhhh Amsyar pernah jumpa mentadak-mentaduk ni sblm Zara lahir... masa 2 d pantai jeram... wahhhh kagum dgn diri sendiri sbb masih bole ingt... riso gak ingatan da lemah biler da meningkat usia ni he3...

sungguh-sungguh Amsyar kabo ada mentadak-mentaduk kat aku... d paksa ikot gak dia, sbb nak amik gmbr ha3....

Zara pon bukan main xcited lagi yer... siap buat soklan mcm kita slalu soal kat mentadak-mentaduk tu...

mentadak-mentaduk... mcm mana Zara tido?
ceyyhhhh comel sgt la tido gitu ha3...
awak tu lasak dik oittttt masa tido...
verangan lebey yer....
mentadak-mentaduk... mcm mana Amsyar tido?
haaaaa ni lagi x bole pakai...
tido ke nyanyi rock abang oitttt...
kah3....
mcm-mcm feel anak berdua ni... seronok melayan nyer...

Tuesday, October 7, 2014

permainan untuk anak gadis...

... yang berusia 2 tahun...

;p

saper lagi kalau bukan Zara Aisyah...
'meyh Zara nak interprem dulu...'
anak dara ni kan... mainan nyer adlah mainan abang dia... hotwheel car, thomas da train, ultraman, kad ninjago... aigoooo aigoooooo sangat la mainan nyer kan ha3.... ada x de yg gegulr pon, smua teddy bear yg Mr Fallah bg kat aku masa sebelum & awal2 perkahwinan dulu... turun ke Zara sbb masa Amsyar, aku masih simpan elok2 x keluar sbb x sesuai lak aku rasa teddy bear banyak tu utk anak lelaki he3....
kreatif...
haaaaa permainan utk Zara... sama jer Amsyar pon... segala apa depan mata... main la selagi tidak mencedera & membahayakan kalian...

umpamanyer...
bakul & sikat ni....
tau jadi apa?
Zara main masak-masak yoooo....
haaaa tengok... x payah nak beli set mainan masak-masak... inovatif katanyer ha3....
kata Zara...
'hebat kan ibu saya berjimat...'
keh3...
selain sikat, Zara jugak suka main dengan penyepit baju...
tadaaaa....
menambah hiasan d bakul yg bogel ;p
apa-apa la dik... asalkan bole main kan... yg penting kena kreatif, inovatif utk isi masa... ibu dulu xde mainan pon, pandai jer sampai skng ekekkekeeee....
tataaaaa....

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com