Friday, September 19, 2014

steamboat buatan sendiri...

... jumaat lepas kat opis...

saja la borak-borak nak mkn steamboat lagi pas pekena shabu2 hari tu... so end-up ktorg setuju nak bawak sikit sorg bahan utk main masak-masak ni...
antara bahan yg adahari tu;
ketam
udang
sotong
fish cake
fish ball
cendawan tali kecik2 tu
sayur macam2
telor
haaaa tau aku bawak apa? megi tomyam ekekekkeeee

sbb?

sbb aku lupa langsung hari tu nak masak2 tomyam so p kedai belakang opis, beli megi tomyam.... mujur gak sbb megi/mee kan kenyangkan sikit he3....
steamboat tomyam PPAMPS style...
mmg marvelous uols... panggil hat ada d opis, Alhmdlh kenyang masing-masing...

next time bole buat g ni he3...

Thursday, September 18, 2014

1 malam tanpa oksigen da berlalu...

... Yg sgt sesakkan nafas aku merindui ketiga-tiga mereka...

Sungguh x sabar nantikan sabtu tiba....

Gmbr2 ni Mr Fallah wapp... Thanks love sbb baca gelisah hati isterimu ini...
Buat ngauman lion d pagi hari...
 Mr Fallah kabo Zara dok cari2 gak aku.. A.bu aner? Katanyer... Iskkkk mana la x berair bijik mata ibu ni ;(
Selfie dgn papa tersayang...
 Aku tinggalkan anak dara dgn airmata ya... Nnges sungguh2, bkn Zara tp aku... Iskkk sedey woooo... Amsyar xpyh ckp la... Mmg nanges dr mlm sblm nyer lagi...
Lena jam 0130 malam td...
 X dpt nenen... Lmbt sungguh tido... Cian dia...
Amsyar? Mata lepas nnges
Skng ni aku kat lngkawi while their @ jitra...

Semoga Mr Fallah & anak2 smuanya ok2... Amin...

shabu-shabu shaftbury, cyberjaya...

... untuk farewell Rahmah hari tu...

ni majlis farewell kita-kita sahaja, bukan opis punyer pon... ;p
antara yg p...
1st time aku makan cni...
yang dirai dan meraikan...
suasana best... xde la panas berbahang mcm kedai steamboat lain kan... sbb aircond kuat, dlm building so ventilation harus kena bagus... pas2 ada beberapa periuk kecik so kalau yg p tu ramai, idak la nak bersilang tangan sangat kan ekekekee...
haaaaa dgn asap sekali masuk
rege pon ok la...

cuma aku g suka p D'Island seteamboat & Malaya Steamboat... sbb c2 ada gril/ bakar-bakar sekali, x hanya steamboat... so variety d situ ;p

Wednesday, September 17, 2014

ww : susah nyer jadi photoG...

... x percaya?

tengok jer la gaya Mr Fallah kat bawah ni...
macam-macam gaya...
lelebih lagi nak kejar anak dara yg x reti duduk diam ni... hazabbbb d buatnyer photoG tu ekekekeee...

Tuesday, September 16, 2014

a...bu.... bu.... meyhhhhh.... nenen....

.... Sambil tepuk2 bantal sebelah Zara...

Iskkkk i'm crying...

Sbb?

Sbb esok aku kena outstation 4h 3m.... Sob sobbbb huwaaaaaa....

Mcm tau2 je anak dara ni, nak kena tinggal... Eyhhh mmg tau pon sbb dok bisik d telinga Zara time mamai2 nak tido tu, sowh di behave spnjng ketiadaan aku...

1st time outstation x bawak anak dara.... Aiyarkkk... Aku da sendu x hengat ni ;(

Semoga Allah sentiasa melindungi anak2 ibu - Zafri Amsyar & Zara Aisyah termasuk chenta hatiku Mohd Noorfallah sepanjang ketiadaan aku nnt... Amin...

Mood : sedey x hengat walhal belom pon p lagi... Acaner...

Monday, September 15, 2014

jalan-jalan dengan kawan taska...

... wahhhhh kecik2 da pandai jalan-jalan dengan kawan taska kan ekekekeeee...

ni cter Amsyar la, x kan la Zara kan... kot Zara hat 2tahun tu da pandai jalan-jalan, wallaaaaa sgt kekdahnyer ha3...
4 sahabat kamceng...
selasa last week, kak Ruhaya, owner taska mntk kebenaran utk bawak Amsyar & beberapa kawan dia ke Shah Alam, ke Persatuan Taska Selangor x silapnyer... aku ok jer, as long Amsyar tu nak mendengar kata...
bukan main posing lagi kannnn...
yg lawak nyer @ bole aku kata geram x ha3... bler kami mak/pak dia nak amik gambo, bukan main x mo bg kerjasama yer... dgn kengkawan, bukan main lagi tauuuu ha3...
chantek gambar ni...
ni smua gambar ehsan k.Ruhaya... aku suka la dpt tgk aktiviti anak-anak nih...
mcm da kat U pulak kekdahnyer he3...
ok... nak balik dah... daaaa...
kak Echa, Amsyar Din, Alya, Amsyar

telur katak kata nyer....

... ada je akal mamat ni tau...

... yang buat ibu terkekeh-kekeh gelak... aigoooo....

tau menda apa yg d kata telur kata tu?
tadaaaaa....
ni la telur kata yg d maksudkan Amsyar...

belon air yg d tembak banyak2 d satu tempat... bler berkumpul setempat mcm tu, mmg nampak iras-iras telur katak wpon tahu bukan...

* bersyukur, Amsyar tahu gak rupa ala-ala telur katak... zaman membangun, smua menda yg aku biasa pon, anak-anak da x biasa skng ni...


 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com