Monday, December 22, 2014

biler dok 'nak ikotttt'....

.... Je kejenyer....

Haaaaa smpai papa nak isi minyak pon nak jugak2 ikot....
Bukan main borak dgn papa...
 Kalau insist x mo bg dia ikot... Trus wat muka sedey... Wohooooo mmg pandai berlakon sungguh... Mmg adik abg ni ;p
Apa la borak siap nmpk tiak tu...
 Actually Zara bajet Mr Fallah nak masuk kedai la lps 2.. Bajet nak pau papa tp idak la... Tiap kali berenti isi mnyk nak pau, fengsan woiiii ngeh3...
Tatataaaaa...
* apsal eyh kuar freeblog content bler bukak blog aku? Ada sesaper bole tlng? So far xde lak install apa2 widget...

Thursday, December 18, 2014

di sebalik kejadian khatan...

... Amsyar...

sebenarnyer... hampir x jadi sunat mamat ni... plan nak bersunat hari isin 1 disember sbb 30 nov (sabtu) tu ada ihtifal Amsyar hutang entry ni ... sabtu Alhmdlh mmg sihat, xcited nak wat show segala... tetiba, sabtu malam elok abes ihtifal demam panas.... masing2 da susah hati la kekdahnyer...

ahad p klinik, siap kena amik neb... pas2 doc sowh amik neb g skali hari isnin pagi sbb x cantik bunyi nafas dia...
poor my lil boy...
paling seram, bler doc nasihat x yah sunat pagi isnin tu sbb high fever... 39++C...

ntah cmner, kami bagi kata semangat & Amsyar pon beria-ia nak bersunat & kebetulan ada lak Optimus Prime sebagai pemangkin bajet nak hadiahkan bler da sunat tp sblm sunat da pegang kotak tu he3... tetiba demam reda... Alhmdlh...

p klinik yg nak sunat... doc ckp bole je sunat sbb demam da kebah... Alhmdlh... klinik demam & klinik sunat berbeza tau

wpon x jadi masa tu, mmg kami da redha sbb apa lah nak d kejar anak sunat kalau membahayakan dia... next year pon masih ada kan... namun mmg Allah da aturkan Amsyar sunat jugak d hari yg kami plan... Alhmdlh... wpon ada sedikit dugaan melanda... 

* hanya kenangan kami sahaja...

** tq kat ayah aku yg siap cari haruan 2 ekor, siap siang & cuci bersih untuk cucu ;p

Wednesday, December 17, 2014

ww : lepak petang...

... tika ibu cuti panjang 10 hari hari tu ;p
anak dara...
gelagat mengejar abang nyer...
lariiiiii... dedua pekik menda yg sama...
giliran abang lak yg kejar adik...
seronok anak berdua ni main ;p

ibu?

tukang sorak jer he3



Tuesday, December 16, 2014

feel si anak dara...

... owhhhh makin macam-macam akal yer... gerammmmm jer tau ktorg ni ;p

paling terbaru, ahad lepas... 

Zara tengah makan ayam potong dadu kecik-kecik tu as breakfast... aku mintak la sikit... perbualan mcm ni;

ibu : Zara, nak sikit ayam tu...

Zara : x boleh!!! siap pusing badan x nak kasi aku nmpk ayam tu ha3...

ibu : kenapa x boleh?

Zara : pedassssss.... sekali dgn mimik muka ko ngeh3

bukan main kannnn.... slalu tu ktorg yg ckp pedas bler dia nak sesuatu yg x bole makan g... dan mmg kebetulan pedas sikit x bole yer minah ni, berair2 bijik mata, berpeluh bagai... alahaiiiiii keju sgt yer nak ekekekeeee....
ni.. ni... minah ni... macam-macam ;p
feel yg ni lak, da lama... ada dekat 6 bulan kot wat perangai ala-ala baby...

tiap kali nak nenen, mesti merangkak mai kat aku... pastu siap wat sound-effect 'uweekkkk uweeekkkk' bajet baby la tu.... bler aku reply 'alaaaa baby ibu...' wahhhhhh bukan main suka.... alahai, manja mmg mcm ni yer bler ada anak dara... anak bujang aku pon manja tp manja nyer lain sikit... anak dara ni, manja mengada-ngada pon ada ha3....
anak dara x suka ikat, pin, cekak rambut...
fengsan...
rambut da serupa tebuan ha3...
owhhhh ada satu g feel...

skng ni sensetif... kuat meraung kalau ada x kena... bler da reda tu, kita tanya saper yg nanges td, otomatik dia cakap 'abang nanges...' pastu bertekak lak dgn Amsyar ha3... mmg x kan ngaku sampai sudah dia yang nanges yer.... fenin d buatnyer tp seronok...

Monday, December 15, 2014

Amsyar : da bersunat...

... Alhmdlh...

Assalamualaikum w.b.t....

ada yg rindu ker ;p

nak up entry pasal anak bujang kami... da selamat berkhatan 1 dec yg lepas... syukur da lepas...
tgh ralit main optimus prime...
kaedah d guna adalah smart clamp dgn kos RM 190.00 termasuk antibiotik & ubat tahan sakit... kendian masa nak bukak clamp tu lepas 1 minggu, kena bayar another RM 10.00 termasuk ubat antibiotik sekali lagi... total cost RM 200.00 la kekdahnyer...

byk lg kaedah lain sbnr nyer, kami bajet smart clamp ni ok, rupanyer 2x sakit... sekali masa prosedur bersunat d jalankan, lagi sekali masa clamp d bukak, pon sakit... mana nak tau hu3....
kegunaan lain tripod ;p
nak coretkan sikit kat cni situasi masa procedure Amsyar bersunat...

meraung uols wpon sblm tu doktor dgn baik hati pinjamkan PSP supaya dia ralit... sekali meraung spnjg procedure yer.... antara ayat keluar masa tu adalah...

SAKITTTTTT LAHHHHH....

PAPA TIPU!!!!!!

BERAPA LAMA LAGI AMSYAR NAK TAHAN SAKITT NIIIII!!!!

haaaaaa mujur yg teman Amsyar dlm bilik tu Mr Fallah... kalau aku, mau nanges tgk anak meraung hu3....
nmpk ok kan?
haaaa gmbr mmg nmpk ok... tp 1st 3 days mmg aku x tido yer... sakit @ seriau aku pon x pasti tp sampai mengigau la Amsyar... pastu dok zikir SAKIT... SAKIT... ubat tahan sakit mmg kena bagi ontime... x payah berangan la x nak bagi ubat sbb kesian tgk dia meratap gitu...

kendian nak kencing pon... meraung lagi... sakitttt katanyer... Allahualam... aku mana la tau... tp paksa la jugak sbb mamat ni ada history kencing kotor...

bler dok ulang sakit, aku sowh la dia istighfar... apa balasnyer tau sambil meraung tu...

DALAM TOILET MANA BOLEH ISTIGHFAR....

Allah... kena lagiiii... aku sowh istighfar dlm hati, ntah dia buat ke idak sbb dok meraung gakkk...

Alhmdlh.... itu kenangan... cuma x mampu nak hadap lagi sbb mmg mencabar ha3... mujur sunat sekali ngeh3...

ok la... daaaaa....

Wednesday, November 19, 2014

ww : aplikasi MY HRMIS CUTI di playstore...

... mudah sgt skng ni kalau nak apply cuti... owhhh utk kakitangan kerajaan jer ni yer...
contoh paparan...
masukkan jer aplikasi ni dalam hp... so kalau emergency tu, bole terus apply cuti... kot x emergency pon, mmg nak aply cuti dari cni jer, mudah & cepat dr tunggu hrmis loading d pc he3
contoh paparan
wpon aplikasi ni simple & nmpk kosong tp sgt bermanfaat... tahniah kepada team yg mencipta & melaksanakannyer...

Tuesday, November 18, 2014

8th anniversary and counting...

... Alhmdlh...

semoga kami sentiasa bahagia, sihat, murah rezeki, dilindungi Allah sentiasa... InsyaAllah...
gambar 8 tahun lepas...
komen d fb, kebanyakannyer psl aku selim ekekekeee *fengsan*

tiada kata dpt ungkapkan... cuma nak tulis 5 perkataan utk Mr Fallah... I Love You Bie, Infinity...

;p
 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com