Wednesday, October 1, 2014

ww : my oksigen...

Amsyar : baru d patahkan gg oleh doktor Marlia masa ni ;p
Zara : rambut serabai tp da potong ahad lepas
Mr Fallah : xde dalam gambar...
x sabar nak jumaat sbb dpt cuti lebey sikit dari biasa... rindu oksigen aku...

ww : padah ber-monopod...

... untuk kali pertama...

iyer, aku baru 1st time guna menda-alah monopod ni, itu pon dak Ain opismate aku punyer ekekkekeeee...

hasil nyer....
tadaaaaaaaa.....
dalam hati aku...

baik selfie kah3......

Tuesday, September 30, 2014

PROTON open day...

... last weekend...

Mr Fallah bawak Amsyar p.... wahhhhhh bukan main suka anak bujang tu tau...
muka hepi naik bus...
owhhhh kat c2, mmg x bole suka2 jalan... mmg d sediakan pengangkutan utk ke tempat yg dibuka utk org ramai... so depa naik 3 jenis kenderaan hari tu utk kesetiap tempt berbeza yakni bus, tramp & exora ;p

owhhh moh la tgk gmbr jer yer sbb aku x de d sana, cuma dgr celoteh anak bujang & suami jer...
nampak mcm lelaki dewasa lak Amsyar dlm gambar ni ;p
Amsyar mmg xcited gler bercerita pengalaman dia ke sana... lelebey lagi surprise dari Mr Fallah... sowh dia siap2 & p... x kabo awal2....
peace....
paling teruja, Amsyar cter sbb dia dapat naik bus.... ha3..... seronok jadi anak kecik ni, naik bus pon da teruja....
kereta power bak kata Amsyar....
kendian, Amsyar paling hepi sbb dapat naik kereta ats track 45degree uols.... wahhhh aku pon jeles tau part ni sbb x pernah g dapat merasa naik gitu... track ala2 NASCAR track tu la..... ada pilihan kereta preve, exora & iriz.... depa pilih naik IRIZ...
track mcm ni la depa naik IRIZ tu....
* sumber google
muka hepi anak bujang...
kata Mr Fallah.... Amsyar x berapa minat tgk enjin kereta mcm papa dia... mungkin belum minat @ x minat langsung, x tau la he3.... so takat ni, Amsyar mmg minat habis kereta sebijik termasuk aksesori sport-rim, spoiler, skirting etc tu... enjin kureng... mcm Mr Fallah, smua dia suka psal kereta he3....
peace lagi...
owhhhh kata Mr Fallah, IRIZ tu besar lagi dr myvi... compact car proton yg berbaloi la kiranyer....
peace lagi ;p
mcm Mr Fallah, aku rasa dia suka masuk tang R&D department PROTON... yer la, dia mmg suka menda alah gitu...
chantekkkkk kete merah ni kannnnn...
bler sampai umah & tgk gambar, Amsyar complaint kenapa x byk gambar... walhal kata Mr Fallah, punyer la susah nak sowh Amsyar bergambar pas2 bajet nak gambar banyak, acaner tu keh3....
motor guna enjin kereta kata Amsyar...
bye....
thnks PROTON sbb bagi peluang secara x langsung pada suami & anak bujang saya alami sendiri pengalaman yg best ni....

* hope next time, buat lagi, bole la saya lak rasa naik track NASCAR tu he3....


Monday, September 29, 2014

ketupat pulut daun palas...

... akhir nyer dpt gak merasa ;p

Aidilfitri yg lepas, x dpt makan wpon seketul... dah tua-tua ni, aku perasan mmg taste aku byk berubah ekekkeee... suka mkn pulut lak kekdahnyer wpon x berapa byk tp mesti nak mkn gak sikit... d sbb kan x ngidam, idak la request mahupon nak mencari, diam kan jer la kan...

sekali... blk kampung Mr Fallah cuti sekolah ritu... konon nyer cari sarapan, sekali ada lak depa the-most-craving-food... ceyhhhhh jgn la korg percaya... idak la craving tp teringin gak sikit-sikit ekekekkeee....

apalagi...... dapat la aku merasa....
nyummeh....
MIL aku lak... cian kat aku gamaknyer... sbb aku makan gitu jer, sbb xde gu... walhal aku ok jer, sbb aku bukan manusia in-proper-order gitu... mkn kosong pon da heaven yer...

elok aku blk dr outstation langkawi, ada lak ketupat pulut ni, siap rendang... alahaiiiii cair aku.... tq mak...

Friday, September 26, 2014

'jangan gaduh-gaduh... nanti cepat tua...'

... tegur Amsyar pada Mr Fallah & aku pagi tadi...

apa la Amsyar ni... ibu & papa gurau-gurau kasar pon kata ktorg gado ekekkekeee... argue pasal menda ntah pagi td, pon da x ingt tp mmg x de aura gado pon masa tu... bincang secara perdebatan bising-bising sahaja kekdahnyer ngeh3...

sekali, suda kena sound dgn Amsyar...

jangan gaduh-gaduh... nanti cepat tua... - kata Amsyar...

mmg da tua pon... - balas Mr Fallah...

belum tua lagi... tua macam nenek-nenek... - ujar Amsyar pulak...

ada jer tau jawapan Amsyar ni ekekekeee.... yg menarik nyer, idea Amsyar jawab tu macam-macam sampai aku sendiri x terpikir... well done Amsyar...

* bie, jom jadi couple mcm ni sampai bila-bila...
* pic google

kedamaian kampung...

... jamu mata d hari jumaat yer...
sejuk mata memandang...
gambar ni aku capture d sik, kedah... masa balik umah Mr Fallah cuti sekolah baru ni...
kabus tebal sungguh...
masa ni da jam 0830 tau....
actually, sebelah sana kabus tu ada bukit tp mmg x nmpk langsung sbb kabus tebal... kat cni? jerebu ada la uhukssss...
jam 0930... wallaaaa masih berkabus uols...
sejuk masih terasa wpon matahari da naik... betapa best nyer duduk d luar bandar....
bukit mula jelma kan diri setelah kabus menipis....
okeyh... ai is bz... nnt ai slow2 p blog uols yer ;p

Wednesday, September 24, 2014

ww : jom main basikal....

... by double Z... bak kata owner taska bebudak ni...
memula Zara main tricycle...
Zara : main tolak-tolak
Amsyar : dengan aksi tersendiri
end up, Zara da 'takluk' basikal Amsyar ha3...

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com