Friday, October 24, 2014

jom hilangkan bosan dlm kereta....

... dengan main ambil-ambil gambar dgn anak sendiri ;p

ni kejadian d hari cuti depavali rabu lepas... Mr Fallah singgah kedai & Amsyar kat Subang... so tinggal la Zara & aku jer dalam kereta... agak lama gak la so apalagi.... mohhhhh kita main ambil gmbr.....
wajib ada : model a.k.a Zara Aisyah ;p
haaaa feel anak dara ni kan... sejibik Amsyar yer... da la suka mainan abang, pas2 feel suka pegang car/ train pon sejibik abang... tau la adik kesayangan abang, kannnn... sampaikan nak bawak masuk kedai pon, wat perangai bler sowh tinggal mainan yg dok pegang d tangan tu...
buat-buat tido...
he3 minah ni suka berlakon... konon-konon tido la tu...
tido bukak mata...
haaaa ni pon bajet dia tido la tu ha3.... kadang tu, buat-buat tido tp tangan bole seluk bekas amik biskut g keh3... anak... anak....
main...
tgk la apa mainan dia... kereta nak d masukkan dalam botol susu he3... botol susu ni yg da x guna tau, bkn hat yg d gunakan... mmg da jadi mainan Zara pon...
da x nak amik gambar.... he3...
ok... daaaa...

Alhmdlh esok da cuti... hari bersama keluarga terchenta sambil p piknik dgn geng Mr Fallah (GBH)

Thursday, October 23, 2014

buah tangan untuk Indian friend..

... yg sambut depavali semalam...

actually family ni jiran d rumah... mmg baik... kalau Aidilfitri, InsyaAllah ada je buah tangan kami dapat sampaikan tahun ni, nak sambut puasa pon, d berinyer kurma... 

buat baik... d balas baik...

ni buah tangan utk family Raja sempena deepavali yang d sambut semalam...
semperit dwi-warna : pink & kuning
almond choc cluster
home-made oleh akak aku... so confirm sedap, InsyaAllah...

almond choc clucter tu fav aku... bole hadap satu balang sampai habis ha3.... 

eyhhh kot ada sesaper yg teringin nak makan cookies, bole la contact aku... bkn la aku buat & jual tp aku bole roger akak aku... sekitar kl&selangor, InsyaAllah aku bole hantarkan...

owhhhh list cookies yg akak aku buat... yang confirm sedap, nnt aku up lain yer... InsyaAllah... dan sesaper nak roger terus aku, emel jer kat marlia171@gmail.com nnt aku reply... daaaaa...

ku sangka pacat....

... rupanyer.....

al-kisah... beberapa bulan lepas & kejadian berlaku dlm toilet d rumah aku... nak mandikan anak-anak... aku terperasan satu figura melentik-lentik atas lantai toilet... terus jer mata generate menda-alah tu sebagai pacat...
pacat
mujur jugak otak bole berpikir masa tu... mana datang pulak la kan pacat dalam rumah kat area pinggir bandar ni... 

aku tenung menda-alah yg menggelitat tu... rerupanyer....
ekor cicak
alahaiiiii dedua pon aku geli... dedua pon meremangkan bulu roma aku... yearkkkkkkk....

TAPI...

aku lebey rela la menda-alah tu pacat sebenarnyer sbb pacat aku berani lagi nak tepis buang bler kena gigit pacat.... tapi cicak, memang la binatang yg paling aku geli-geleman... x caya, tanya Mr Fallah ekekekkeee,,,

owhhhh korg tau.... sepanjang aku type n3 ni, aku x bubuh pon gambar yg aku da siap2 goggle ha3.... sat g da siap aku type & nak publish, baru paste gambar & publish & cepat2 katup n3 ni ha3... punya tahap geli aku nk tgk rope cicak tu ekekekee...

daaaaaaa.....

* both pic google

Tuesday, October 21, 2014

buku harian...

..... Aku....

Saja nak coret kan kat cni apa yg ada dlm buku harian kerja aku....
Haaaaaa ni la d muka buku harian aku....
Apa yg ada....

  • Gmbr Amsyar nak masuk tadika... Gmbr umur 4thn x silap
  • Origami bentuk love shape yg d hasilkan oleh Amsyar masa umur dia 5thn... Dia bg kat aku as hadiah, terharu sgt....
  • Name card aku
  • Pelekat kot2 emergency nk tag apa yg ptot
  • Ada duit rm5 gaya nyer tu he3
Haaaaa awat x de lngsung tanda Zara dlm buku harian aku ni.... Sbb sekeping gmbr Zara pon blom penah cuci... Sob sob... Makanyer lakar wajah Zara d fikiran je la kekdahnyer he3

Haaaa love shape & ibu love Amsyar...
Ermmmm keje makin mencabar skng ni... Ermmmm bertabah la wahai diri ;p

Wednesday, October 15, 2014

ww : kedai makan sedap & murah d Langkawi...

... harap dpt membantu kalian yg cari kedai makan d Langkawi...
alamat : Lot 1986,Jalan Pantai Penarak,Mukim Kuah, 07000 Langkawi
aku & opismate makan berlima;
ikan siakap 3 rasa (ikan tu separuh lengan aku) sedap, garing, cukup rasa
sotong goreng tepung 3 org makan - giler sedap weyhhhh...
udang goreng tepung 2 org makan
kailan ikan masin 2 org makan - sedapppppp amat okeyh...
tomyam campur 2 org makan - banyak melaut & sedap, pedas & banyak isi...
nasi putih 5 pinggan
air macam-macam...
RM 117.00...
landmark, cari bella vista hotel... InsyaAllah jumpa...

Friday, October 10, 2014

aksi terlebey gula...

... oleh anak berdua ni...
peneraju utama;
Zafri Amsyar
Zara Aisyah
lokasi kejadian : umah tok sik
masa : cuti sekolah bulan sept 2014
'eyhhh eyhhhh jatoh plak...'
fav words Zara skng ni...
konon-konon x sengaja la walhal nmpk sangat palsu nyer he3
Zara : haaaaa bukan main melunjur lagi yer...
Amsyar : tayang gigi nampak..
Amsyar : tokoh abang mithali...
Zara : apa la yg d tunjuknyer tu...
Zara : amboihhhh siap meniarap yer dik... bukan mainnnnnnnn!!!!
Amsyar : mesti dia pk, adik ni lasak sungguh, abang x macam ni pon dulu2 he3...
sekian, cter pendek tp penuh gambar sahaja ;p

Thursday, October 9, 2014

gula nisang...

... haaaaa seper tau?
pic google
mesti ramai yg tau kan... sbb biasanyer guna wat masakan terutama pencuci mulut yg manis-manis....

errrrr aku pon tau gak wpon aku x pernah sekali pon masak apa2 guna gula nisang ni.... he3 ai is kureng pandai & kureng suka memasak hokeyyyy....

cuma aku nak coretkan kat cni...
pic google
sejarah gula nisang & aku... wallaaaa da mcm budak spm kena stadi lak sejarah aku & gula nisang ni ekekekkeee....

sbnr nyer kan... kecik-kecik dulu kan.... umah mak aku sentiasa ada stok gula nisang ni... kendian, gula nisang ni lak, hat yg mmg pior xde rasa pasir bagai tu... sedap hamattttt okeyhhhhh.....

korg tau apa kerja aku dgn menda alah ni... ekekkekeeee....

aku diam-diam p amik seketol gula nisang ni, makan gitu jer... wallaaaaa lagi sedap dr mana-mana coklat mahupon gula-gula... ha3.... kendian kan, simpan kat kepala katil, bler rasa line clear, aku kokah lagi gula nisang ni.... memula bajet xde org tau tp kan, rupanyer akak aku tau kerja aku ni ha3.... da tua-tua ni pon yg keluar cter ni... segan gak tp lantak p la kah3....

mujur la x pernah kena hurung semut @ lipas sbb simpan gula nisang kat kepala katil... alahai la lia, sengkat betol pikiran ko kan ekekekekeee....

eyhhhh dan-dan terasa nak kunyah gula nisang lagi he3
 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com