Thursday, July 24, 2014

deco-deco opis raya : kerjasama...

... haaaaa nmpk gayanyer penuh n3 opis aku jer la hari ni yer ha3... sementara rajin & sementara masih ada yg kerja & nk menjengguk blog ;p

usai beli barang... balik opis, terus ramai2 kerjasama mulakan operasi buat hiasan.... mujur selasa 2, meeting aku pagi, petang da free sikit...
misi anyam ketupat...
haaaaaaa memandangkan tgn aku ni x berseni... makanyer aku amik tender potong2 reben jer... ekekkeeee... tu pon ada senget benget gak... haishhhh cian kat diri sendiri wakakkaaaa....
fokus bukan main... walhal potong reben jer pon...
utk ketupat, mmg saja buat dwi-warna... hijau & kuning... ala2 bodek pengarah pon ada kekdahnyer, konon la pakcik 2 org kedah ekekekeeee... 
memasing tekun...

ni sesi konon2 nak belajar buat ketupat ha3...
owhhhh ni part kerja tangan yg bole bersila...

bawah ni lak... kerja buat frame...
frame...
xde foundation ye frame ni... hebat x he3...
hasil keesokannyer;
tadaaaa.....
he3... lama da opis ni x bersatu mcm ni... rindu...

deco-deco raya opis : beli barang...

... alkisah... pengarah bg arahan p beli brg utk deco2 raya utk opis... bkn kat aku la, saper je la aku ni pon kan he3... tp aku ngikut skali p beli barang ;p

p area putra perdana jer pon...
alamat kedai...
actually ni kedai barang kelengkapan pengantin... tp riben segala nak guna mmg ada la kan......

tapi kan, sementelaah opismate aku, CC cari barang... aku seyes ala2 teruja tgk pelbagai bunga chantek2 kat kedai ni...
roses...
pelbagai bunga....
errrr secara jujurnyer... aku ni tgn mmg keras abes ;p

tp tetap la teringin ada bunga2 d rumah ha3... tp kan, aku simpan je la nawaitu berhabuk aku tu sbb kang, ntah apa lak jadi dgn bunga-bunga tu kat umah aku... tgk je la kat umah org, kat kedai wakakakaaa....

owhhhh menyeleweng suda topik utama...

lama gak ktorg dlm tu... ada sejam kot ha3....
bos aku... model terkini pintu gerbang ekekkekeee...
sbnr nyer... amik gmbr pintu gerbang ni sbb CC sowh aku amik gmbr bunga jepun katanyer sbb nak wat sendiri d opis...
haaaa bunga hat kat frame byk2 tu la....
menjadi uols....  hasilnyer ala2 pelamin pon ada... photo-booth pon iyer... kreatip depa nih...
x abes nyoping ke kak oit ha3
dalam pada aku merewang dlm tu... terjumpa bear tecit kat bawah ni... terus beli utk anak dara ;p
jadi la Zara... he33

pre-raya photoshoot...

... opis aku ;p

da making sblm terjadi event ni, akan d siar kemudian ekekkeeee...
bos aku... ada jer idea sengal ekekekeee...
actually... kementerian mintak wat video raya - 2m duration... da alang2, vid + photoshoot la jadinyer.... so event pre-raya photoshoot ni terjadi smlm kekdahnyer...
lepas iklan raya ;p
buat video raya ni rupanyer payah eyh... kami amik sampai berapa kali... cut sampai 5kali kot... ada jer silap ekekekee... owhhh dalm vid aku ada, tp dlm gmbr ramai2 byk aku xde sbb aku yg capture gambar... jgn silap paham, bkn pakai menda pon amik video, cuma guna compact camera jer ekekekeee...
paksaan freestyle-angkat tangan oleh photoG a.k.a aku ;p
masing2 pon sempoi... da beberapa tahun kena paksaan berfreestyle oleh aku, mmg x ley kata da depa... ketegaq kan walhal smua pon bos-bos sbnr nyer ni he3... sempoi doesn't  low my respect to you, sir ;p
pengarah with officer...
ladies team...
meriah kan he3...
cer cari, ada guy x d kalangan kami...
hint - juga berselendang & memakai topeng ;p
mmg bergedix santai la kami... alang2 da pakai cantik sikit dari biasa katanyer, so ber-photoshoot terus la kan...


standard pic...
pas2 aku paksa depa wat aksi d bawah... da katanyer aku photoG, kena la ikot arahan ekekekkeeeee....
thorbaik.... ;p
till then....
daaaa.....

Wednesday, July 23, 2014

ww : muka ibu kotor...

... Kata Zara...

Sambil nenen... Sambil2 jari tecit tu dok cungkil2 muka aku...

Haaaaa Zara bajet, jerawt d muka aku tu as kotoran ya... Bersungguh2 d cungkilnyer jerawat d dagu aku... Hahahahuwaaaaa....
Muka aku mmg stok merah2... Pon d sangkanya kotor... Alahai anak...

hadiah raya untuk cikgu2 & teacher2...

... Anak2 berdua ni...

Owhhhh cikgu stand for pengasuh d taska meanwhile teacher adlh ticer Amsyar d tadika...

Utk kad raya... Aku bahagikan kpd 2 bahagian... D sbb kan cikgu smuanyer ada 7org makanyer aku buat sendiri kat raya tecit comey & aku tulis siap2....
Kad-kad raya tecit comey...
Utk ticer lak, kebetulan beli solivite lasr week ada dpt kad raya tecit comey, guna yg tu je & tulisan dlm hasil air tangan Amsyar sendiri... Xde la jenuh nak tunggu sbb ticer yg ajar dia 2 org je thn ni he3

Kad raya & tulisan tgn Amsyar...
Utk hadiah raya lak... D sbb kan aku mmg suka sgt telekung lycra... Makanyer aku hadiahkan telekung lycra utk insan2 mulia yg asuh & didik anak2 aku d waktu aku xde d samping mereka...

Owhhh d sbb kan kat taska ada seorg teruna... Hat wan aku bg set tuppurware yg ada kek tu... Mujur ingt ada lelaki... Kot x... Mmg niaya la wan dapat hadiah telekung jugak he3...

Sedar x sedar da nak hujung Ramadan sgt... Semoga dpt jumpa Ramadan akan datang... InsyaAllah...

Monday, July 21, 2014

Cukup Hanya Allah...

... Alhmdlh... da selamat terima buku pemberian Nora Karim...
tqvm dear...
x sangka menang mini g.a nora... dah la hadiahnyer sgt menarik... sekarang ni, buku ni d rumah mak aku, mak nak baca dulu sbb mmg sampai d umah mak pon buku ni... x sabar nak baca... thanks again dear...


berbuka puasa @ bagan lalang...

... lagi...

acara tahunan kekdahnyer family kami ni ;p

mana lg kalau bukan kat restoran bayu malam... mmg setia ke c2 jer la, sbb mmg kena selera kami so x payah riso xsedap.... haaaaa bkn je lokasi kami setia, sampai menu pon dok ulang yg sama ekekekeee...

order kami 15hb baru ni;
ikan kembung bakar 2 ekor
sotong goreng tepung 3 org makan
ketam masak cili api 2 ekor
nasi putih 4
air teh o ais 1 jug
air kosong 1 jug
RM 80.00....

smua lauk mmg super nyummehhhhlicious okeh... mmg puas hati... cuma kali ni, lambat lak sampai makanan wpon da order siap2 tgh hari... salah timing kot... azan da berkumandang, lauk belum sampai... mmg kabut aku tgk depa hantar makanan kat meja-meja... plng sadis, sotong goreng tepung sampai plng akhir, da dekat 20minit berbuka... fengsan... sbb, aku ni menyuap Zara makan... kot ada sotong,bole la aku ngap makan sekali... ni ada ketam yg pedas & ikan bakar, acaner aku nk ratah ha3...

owhhh apa2 pon, biasa la manusia wat silap... kami ok jer, masih bole berbuka wpon dgn air cuma... bersyukur dgn apa yg ada...

overall... masih sedap as always...

ulang tayang gmbr tahun lepas
owhhh gmbr sekeping pon nan-ado... lupa suda ;p
 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com