Wednesday, April 16, 2014

ww : baik korg mengaku...

saper yg punya feel gini... ekekekeee...
sumber : fb
best fren aku share pic ni, terus aku gelak sensorg ;p

komen aku masa tu ; terapi yg mudah, murah, berkesan & dapat pahala somemore ngeh3....

Tuesday, April 15, 2014

Farewell for my dear sister...

Mungkin ada yg perasan... Aku & akak aku keje 1 opis... Cuma kontrak dia baru jer tamat  2hb April lps 2 tahun ktorg keje sama2 
@ bilik meeting...
Gambo atas ni d capture masa hari selasa... Meroyan kekdahnyer sblm dia p tinggalkan kami... Walhal masa ni pengarah tgh ronda opis & dia perasan pon kami melanggut dlm bilik meting... Mujur dia wat derk kan... Kot x xreti gak nak menggarang ayat he3....

Mmg happening la... Dari ada yg xsuka bgambar pon sama naik gak bergambo he3....

Ktorg x de wat farewell party yg normal pon sbb kat cni bias lain mcm utk org2 kontrak terutama utk kontrak kontraktor... So kekdahnyer bler aku naik jd bos... Sila la beringat jgn bias hu3.... Ada x ada kami wat makan2 jer kat nandos... Ramai gak yg join... 11org smuanyer... Opis aku pon xramai dlm 30 org je pon...
happening kannnn...
immediate boss & big boss aku pon join... director idak la kan... dan immediate boss aku as usual la kan, kepala tin-tong... bergambar posing bukan main lagi... ekekekee...

kendian wat collection kami-kami sahaja tp x termasuk aku sbb depa kata adik-beradik... buat beli hadiah untuk kenang-kenangan minah ni... ermmmm secara jujurnyer, dia la yg plng dapat byk hadiah perpisahan compare dgn officer lain kat PPAMPS ni.... wahhhh suara memetir ko, ramai yg sayang eyh kak jie ha3.... dgn handbag, telekung lycra, wrist-let carlo rino lagi... perghhhhh u are seriously something la sis....
ni last day akak aku so do call Zie kat opis ni
kalau korg perasan... last pic ni kan xde aku... sbb aku malas nak melayan sbb aku ni kan hati tisu kekdahnyer... wpon dia 2 akak aku sendiri, tetap rasa sebak woooo.... hat lain da wat salam air-mata... cpt2 aku blah ekekkeeeee....

kalau opismate aku terasa, aku lagi sejuta kali terasa sbb da xde air tangan sedap dia baik d umah mahupon opis... xde da suara halilintar memekik... aishhhh mcm2 lagi la... apa2 pon, itu da takdir makanyer kena la aku bertabah kan....

btw... aku harap ko success yer... pas2 dating tgk movie sambil tambah lemak ekekekee....
posted from Bloggeroid

Monday, April 14, 2014

bonding di kala jam 12.00 tengah malam...

... wahhhh tajuk bukan main pelik lagi kannnn....

kekdahnyer, kejadian d bawah ni berlaku d kala jam 12.00 tengah malam... 5hb April yg lepas...
bonding gitu.... khennnnn....
d kala kejadian, Zara masih merah-merah akibat alahan antibiotik tu... tergaru-garu & crancky... dan tetiba, langsung x nak tido d siang hari sabtu tu.... dan tiba-tiba juga, d kala jam 1800, bole request nenen & lelap till jam 2200.... haaaaaa apalagi kan.... terus-terus mata segar bugar xmo tido dah....
papa redha sajork...
memula bawak turun ke ruang tv... sampai abes cerekarama, x gak mata anak dara layu... da baru jer bangun tido katanyer kan... pas2 bawak lak naik bilik tido jam 12.00 tgh malam, hand over Zara sat kat papa he3... aku lak rest lite-lite gitu....
ralit dedua org...
end-up, sampai jam 0300 hari ahad, baru Zara tido... tab tu aku off, main la segala menda dlm bilik tido tu... otomen, car, lawan2 pedang segala la yer.... akhirnyer da penat main, terkorban gak akhirnyer ekekekee...

bonding sgt kan dik d kala tgh malam... ;p

today is your birthday Mr Fallah...

... yang ke...
...33 tahun...
semoga Allah sentiasa melindungi bie dari syaitan yg d rejam...
sentiasa sayangkan sayang & anak-anak...
d murahkan rezeki...
InsyaAllah...

Friday, April 11, 2014

hadiah buat bonda & ayahanda....

... tajukkkkk kan main lagi kan...
samsung grand
samsung grand quattro
malam semalam, usai solat maghrib... kami gerak p mines... tujuan hanya satu, nak beli 2 bijik hp sekaligus...

actually, mmg da hajat nak belikan mak aku hp... sbb pernah gak dgr rungutan, msg xberapa nmpk sbb tulisan kecit... iyer la, mak pon pakai nokia yg biru-putih xingt model... so lia & siblings pon belikan mak samsung grand... sbb apa? sbb skrin nyer besar, mencapai hajat la nak tulisan besar2 utk msg selain pasni nak sowh mak register wapp... senang kami nak ber'group' wapp ekekekeee...

kendian, Mr Fallah clan lak nak belikan hp baru as hadiah besday pak... fil aku la... pilihan depa samsung grand quattro sbb skrin just nice utk lelaki masuk poket... xde la gabar sgt tp still sesuai utk kegunaan org da berumur...

bajet beli 2 sekaligus dpt la murah... nan-hado... berangan jer la...

apa2 pon, tanggungjawab da selesai... wpon mak x pernah minta, tp 1 kepuasan bler dapat buat mak xtra hepi... i love u, mak...

* x sabar nak bg mak hadiah ni... mak belum tau ni ;p


Zara : alahan antibiotik & low HB...

... aku nak abadikan cter penuh sementara aku ingt pasal Zara & alahan antibiotik+low HB yg benar-benar membuat aku rasa down, susah hati...
obvious kan merah2 melata kat muka anak dara ni...
aku terpaksa gelapkan sikit gmbr sbb merah-merah 2 xmo lekat kat gmbr bler amik pic biasa... kot korg tgk kat gmbr atas 2, mcm2 jugak la 1 badan Zara naik merah2... mana la aku x belas... lebih tepat g susah hati sbb xtau ubat apa lagi nak bg & samada ubat yg doc bg 2 sesuai @ x dgn Zara... jadi paranoid tau...

nak jd cerita... elok Zara naik merah sbb antibiotik, p klinik ke-2 depa bg lak ubat tahan gatal (syrup type) yg ada kandungan paraben... terbagi sekali kat Zara & terus jd merah menyala... Mr Fallah belek2 ubat baru, rupanyer ada paraben.. poor my lil daughter... lesson learn sgt... lps ni tiap ubat yg dapat, kena google kandungan yg ada & tgk samada sesuai ke idak dgn manusia ;(
semoga tiada komplikasi lain pada Zara... amin...
lps p 2 klinik & ubat x memuaskan hati terus stop segala ubat kami p lak kpj hospital... kat emergency, depa amik darah kat ibu jari tangan Zara... meraung kuat gler 'akit... akit' mana la x belas, sampaikan mamat yg amik darah tu pon nmpk serba salah sgt... menyimbah darah kena kolar baju putih & jari aku masa nak berhentikan darah sbb dia meronta & menangis kaw-kaw... Allahuakbar...

keputusan ujian darah... xde denggi... xde bakteria dalam darah... Alhmdlh... cuma kata M.O tu, HB Zara rendah... 9.8 sahaja berbanding normal 10... Allah... makin bertambah sesak nafas aku sbb raut wajah M.O tu mcm Zara hidap sesuatu yg bahaya sgt... down mak ni tau ;(

M.O sowh warded dan-dan tu jugak... cuma nyer hari isnin 7hb April 2014 tu,  kami sampai d emergency pon da jam 1530++... kalau nak warded, kena settlekan kain-baju, Amsyar punyer transit, etc-etc yg list sgt panjang tu, rasa x mampu la pulak... dgn aku yg hampir seminggu tido sepincing cuma but thanks a lot to Mr Fallah yg banyakkkkk sgt2 membantu aku... xlupa utk akak aku yg tershayang 2 jugak...

bler aku tnya M.O, kot aku x warded hari isnin tp jumpa pead hari selasa, ada bahaya x untuk Zara... katanyer ok jer kalau x warded malam 2... so end-up kami balik dulu ke rumah hari isnin 2... dan-dan Mr Fallah goggle pasal HB 9.8... dan x pasal2 jugak kami pandai banyakkkk pasal medical ekekekkeee....

selasa 8hb April 2014... jumpa la kami dgn pakar kanak-kanak... Datuk Dr Zulkifli... pead pon pelik awat M.O sowh warded isnin malam semalam... mujur x warded, legaaaa sbb keputusan kami ambil x silap... so pead nyer conclusion;

  • merah-merah Zara xde apa-apa... sbb alahan antibiotik... and getting better... x payah letak apa2 ubat...
  • HB zara, pead sowh on iron & folic acid start 13 April 2014 ni selama sebulan... pas2 jumpa dia balik which confirm kena amik darah & anak dara tu akan meraung lagi kekdahnyer... sabar yer dik...
  • isnin ni 14hb Zara kena repeat jumpa pead smula utk tgk tahap kesihatan

semoga Allah sentiasa melindungimu & smua anak2 d dunia... amin...
Alhamdulillah... Zara semakin sihat... cuma kulit da x licin... InsyaAllah bekas2 akibat alahan 2 sembuh sepenuhnyer, kulit Zara akan cantik semula...

Thursday, April 10, 2014

bersatu dengan alam...

siapa ? Zara la... sbb gambar dia pon yg aku capture masa ni ;p
haaaa teruja main ddgn tanah, rumput, sabut kelapa kering...
minah ni... sgt adventurous... seingat aku, ada x ada Zara pernah la tunjuk sign geli2 dgn rumput, dalam 2-3 minit... pas2 lepas bebas main rumput... tanah... segala macam kat atas tanah tu la...
fav sama dgn abang Amsyar... main baling2 batu...
feel abang-adek yg sama bler main kat alam semulajadi gini... main baling-baling batu... cuma yg kena perhati lebey sikit kat minah ni sbb dia suka bebenor nak gigit batu tu... ermmmm sgt nak explore alam sampai nak tau cmner rasa batu kah, Zara? mmg kena xtra alert sgt sbb sblm dia gigit & tertelan, baik pantau secara serius wpon lepaskan anak main dgn alam...
ntah apa lagi yg d kutipnyer tu...
x silap masa ni ada semut hitam yg merayap kat tangan Zara...
aku cuba guna pendekatan utk biar anak-anak bebas explore alam... utk kenal apa itu rumput, semut, tanah, cacing etc... biar la nmpk comot, kotor & berpeluh sbb smua 2 bukan x boleh mandi & basuh pon kan... 
berpeluh-peluh mcm baru lepas mandi he3...
masa ni cuaca terik sgt walhal baru jer jam 1000++ gitu... sbb Zara eager nak main gak, so lepas jer la jugak wpon bukan jer Zara berpeluh, ibu pon peluh abes la ketiak ekekekeee...
selfie berdua...
'da penat la bu... jom nenen'
lokasi : fishing bay resort, mersing
 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com