Wednesday, November 19, 2014

ww : aplikasi MY HRMIS CUTI di playstore...

... mudah sgt skng ni kalau nak apply cuti... owhhh utk kakitangan kerajaan jer ni yer...
contoh paparan...
masukkan jer aplikasi ni dalam hp... so kalau emergency tu, bole terus apply cuti... kot x emergency pon, mmg nak aply cuti dari cni jer, mudah & cepat dr tunggu hrmis loading d pc he3
contoh paparan
wpon aplikasi ni simple & nmpk kosong tp sgt bermanfaat... tahniah kepada team yg mencipta & melaksanakannyer...

Tuesday, November 18, 2014

8th anniversary and counting...

... Alhmdlh...

semoga kami sentiasa bahagia, sihat, murah rezeki, dilindungi Allah sentiasa... InsyaAllah...
gambar 8 tahun lepas...
komen d fb, kebanyakannyer psl aku selim ekekekeee *fengsan*

tiada kata dpt ungkapkan... cuma nak tulis 5 perkataan utk Mr Fallah... I Love You Bie, Infinity...

;p

Friday, November 14, 2014

nak tengok Zara merajuk???

... he3 minah ni jarang merajuk... nanges pon sama...

cuma... kalau ada sebabnyer, mmg suara kuat sgt samada jerit, meraung... gelak pon sama kuat he3...
muka x puas hati...
ni kejadian last weekend... aku tegur anak dara ni sbb dia baling thomas(train) kat Amsyar... sbb nyer, dia da ngantok tp lawan mata so smua menda org lain buat, smua salah, dan dia mula nak baling barang... owhhhhh feel mmg mintak d tegur kekdahnyer...

biler aku tegur, d baling pulak barang pada aku... da pelok, cium2 nasihat, makin dia hangen... end-up aku pegang jari dia, aku tepuk atas tangan aku... means dat aku x tepuk dia pon sbb alas tangan aku, bunyik mmg kuat tp aku yg sakit sendiri hu3...
masam abes muka ha3...
terus lari kat meja makan... panjant pas2 melepak c2... muka cuka abes... ni aku amik dari jauh sbnr nyer... kot amik dekat2, mau kena baling dgn buku tu pulak ekekekeee...
merajuk...
x lama pon aku biar... ada la 2minit x sampai... aku pujuk smula... x sampai hati eyhhh nak biar anak merajuk lama2... kot apa2 jadi masa depa merajuk, mau nyesal x sudah...

owhhhh 'kemas' sgt kan ruang tu... hasil amukan anak dara ha3... da mmg minah ni suka sgt sepahkan rumah... kot korg perasan, ada tong yg da baring tu, biasanyer dia akan amik tong tu pas2 humban smua mainan, pas2 seronok... eyhhhh perangaiiii kan... slalu la terpijak mainan dia hu3...
love u adek...
ni cubaan dia nak bukak buku tu... x bole tp x nak mntk tolong mcm kebiasaanyer... wahhhh ego yer ha3.... end up, aku approach, bukak kan buku, baru elok...

mcm-mcm feel...

Thursday, November 13, 2014

nanges macam kena sebat...

... siapa?
bukan yg tudung pink...
tapi anak bujang aku tu...
awat?

haaaaaa nak kabo...

ahad malam isnin baru ni... Mr Fallah sowh Amsyar belajar... slalu kalau dgn ibu, byk main & byk ibu yg naik hangen... dia ilek jer... sekali dengan papa, tekun abes uols... x de pon nak terkencing, lapar mahupon nak main dulu baru belajar... mmg pelajar contoh & mithali abes la bler dgn papa dia...

dalam pada tu, aku mmg perasan sgt, da ada sedu-sedu tahan nanges... aku wat derk jer wpon Amsyar dok jeling2 mintak tolong sbb bukan dgn killer pon dia belajar... cuma ayat la slalu killer sampai aku jatoh chenta dgn dia ekekekeeee dengan bapak dia jugak he3... 
Amsyar... kuat semangat sikit...
kata minat jong kok... kena la kuat mcm jongkok he3...
sampai la dekat 30minit, Mr Fallah nak p toilet... terus nanges meraung siap props sedu-sedu bagai... ala-ala terseksa bebenor belajar dgn papa... ha3... dalam pada rasa kelakar, aku belas sbnr nyer sbb aku tau sgt perasaan tu... 

yer la, aku dengan bapak aku mmg x kamceng, x ngam... so biler sesekali kena wat apa2 bawah pemantauan dia, nak say NO x berani tp rasa mcm, alahaiiii awat la masa ni x nak gerak... mcm lamaaaaaa sgt hu3.... so Amsyar pon, mungkin x pernah belajar dgn Mr Fallah, tetiba Mr Fallah rajin nak sowh stadi bersama, kecut la mamat tu... he3...

Amsyar siap ckp g kat aku masa Mr Fallah kat toilet tu...


Amsyar x main-main da belajar dengan ibu

Amsyar nak ibu ajar... ibu marah Amsyar pon x per...

Amsyar nak belajar betol-betol....

eyhhhh sedar rupanyer yer slalu main-main dengan ibu ha3... anak... anak... macam-macam...
papa kena slalu ajar Amsyar la pasni...
baru Amsyar x kecut dengan papa da he3...
bagus Mr Fallah initiate nak sowh belajar dengan dia... sbb lps tu, sgt lancar la biler blajar dengan aku... x de g alasan macam-macam he3...

* gambar hiasan : anak dara tido siap nmpk tiak ;p

Wednesday, November 12, 2014

ww : NARUTO... THE END...

... 15 tahun dgn naruto...

akhir nyer abes jugak...
da abes...
masa belum abes... x sabar nak tunggu ending nyer...
biler da betol-betol abes... rasa separuh jiwa ku pergi pulak...

ha3... melampau lak komen aku kan... ekekekekeee...

tp mcm tu la manusia... bler jauh d kenang... bler dekat wat x peduli... biler da ilang, terus tercari-cari... eyhhhhhh mcm best pulak ayat aku hari ni ha3...

to tell da truth... 
aku pernah nanges sedu-sedu baca naruto...
aku selalu gelak pecah perut baca naruto...
Mr Fallah & aku pernah borak hangat siap gelak tawa pasal naruto...
aku belajar erti SAHABAT dari naruto...

wpon bahan bacaan ringan... NARUTO memberi impak & makna pada aku...

;p

mungkin ada x paham sbb ini hanya anime... aku pon x kisah sbb aku hidup seperti aku skng, dgn ada nya naruto dalam aku... cewahhhhh ayat nak kena pelangkung ekekkeee...

okeyh la... daaaa... sblm aku melalut lebih lagi ngeh3...

Tuesday, November 11, 2014

posisi tengok tab...

... mcm-mcm hado!!!

adoyaiiii...
meniarap...
haaaaa anak dara ni... mmg freestyle terlebey dari abang dia... mmg byk terlebey la kekdahnyer minah ni... mana la abang tu x hangen kadang2 dgn adek ekekekeee.... mujur abang x back-hand jer... Alhmdlh Amsyar tu penyabar & lembut dgn adek...
thomas... da turun 100% kat Zara pulak...
wpon mata kat tab... tetap kat tangan x lepas mainan samada hotwheel car, train, otomen, etc... feel copy & paste dari Amsyar 100%... confirm adek abang ni ekekekekee...
meng'katak'... ada ker? ekekekeeeee...
minah ni x hirau da posisi mcm mana... asalkan badan dia x lenguh la kot...
eyhhhhh dgn train ko p tekan dik? cpt la jahanam hu3...
skng ni, mmg sabtu/ahad je tab ni nmpk dlm umah... selainnyer diam dalam beg aku... x berguna ha3... tp weekend pon, aku slalu connect tv dgn android box, nak tgk sgt youtube @ showbox, tengok jer kat tv... atleast besor skrin nyer dari tab... dgn aku skali la layan upin-ipin sampai nak muntah he3...

Monday, November 10, 2014

lama da x bersiaran...

...Assalamualaikum...

holaaaaa....

ada ke yg rindu he3.... lama nyer x bersiaran... rindu nak coret cerita2 kami... teringin nak BW... 
dengan anak dara...
cupa sehabis baik utk bersiaran hari ni he3....
with my oxygen ;p
ok... da....

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com