Thursday, October 30, 2014

small gathering...

... geng GBH Mr Fallah...

owhhhh GBH equal to Geng Burung Hantu... alahaiiiii cer jadi geng morning glory, bangun d awal pagi... kan syokkkkkk ;p

ni geng Mr Fallah yg sama masa p trip ke Mersing... cuma kali ni, ada 3 family jer available... tetap on sbb best lepaking dgn depa ni...

kali ni p Port Dickson... kat area wellness center teluk kemang tu... as usual, mmg kami mai awal la sbb nak chop wakaf... mudah sikit nak melepak kan...
wakaf yang d chop ;p
kami sampai sebelum kol 0900 pon, wakaf tinggal 1 jer yg kosong... mujur gak, kot idak, kurang selesa lak nak lepak dalam khemah... panas hoiiii....

so, sampai-sampai jer... terus Mr Fallah layan Amsyar & Zara masuk air... aku lepak d wakaf sambil tunggu the others came....
muka-muka ceria nak masuk air...
dedua hyper masa ni...
owhhhh kami mmg ada bawak khemah tp x de saper pon nak masuk ha3... panas... bajet nak wat tempat tukar baju, pon x jadi... bebudak la da ralit main air, mana la sempat nak main dalam khemah kan... jadi gajah putih jer kekdahnyer ha3... anak dara pon, try tidokan dalam khemah pon x jalan jugak...
misi pasang khemah...
utk makanan... haaaa standard la... kalau p piknik, mmg makanan x bole d pisahkan ha3... makanan mmg super, wife Mr Roy masak... macam-macam ada yer sampai aku x mampu nak rasa semua segan dalam erti kata lain nyer.... malu weyh, depa makan cuit-cuit jer, aku lak rasa segan nak makan bersungguh ekekekekeeee

antara menu homemade by Mr Roy wife's;
  • sup tulang super delicious... perghhhh mmg thorbaekkkkkk la.... suka sgt hirup sup tu panas2 mmg ada bawak daput portable utk panaskan makanan... aku x letak cili kicap pon sedap... perut ai is meragam waktu kejadian, x berani nak makan pedas... actually ni utk kuehteow sup tp sbb aku x makan kuehteow sup, aku bantai hirup kuah jer... teringat-ingat kesedapannyer...
  • bihun goreng nyummehlicious.... aku mmg pengemar bihun goreng... kena lak dgn selera... ada kot ulang makan 3x dalam pada malu-malu meowwww tu ekekekeee
  • nasi goreng sedap... Zara makan berselera
  • ayam perapan 2 jenis... pedas & x pedas utk bakar... aku sukaaaaa sgt yg x pedas tu, sedap sungguhhhhhh...
ayam sedang d bakar...
haaaa itu la.... lmbt g wat n3... aku da lupa apa lagi menu ha3... ya ampun.....

utk anak-anak lak... depa gilir-gilir jadi life-guard he3.... sorg mesti ada yg temankan anak-anak main air... so kami hat wifey ni mmg lepak kat wakaf jer la... 
ni masa Mr Fallah dgn anak-anak...
hat berkumpul ramai-ramai tu...
gambar mmg x banyak... aku pon terlupa abes nak ber-selfie sekurang-kurangnyer dgn depa... alahaiiii... len kali kena ingt ni.... InsyaAllah kot ada kesempatan jumpa g...

nak interprem insan yang aku sayang jugak boley? ha3....
my chenta hati...
Alhmdlh d hari kejadian... anak-anak mandi puas la.... dari pagi sampai 1530 gak... cuaca pon elok, terang...

cuma masa depa kemas, aku rasa bersalah pon ada sbb aku da terkurung dlm kereta sbb Zara dok x henti makan sbb x mo tido... last2 masuk kete, 5 saat nenen terus lena tido he3.... so x dpt nak kemas sama-sama... maaf yer kalian...

next destination x tau la kemana lak depa ni... bior suami-suami bincang, kami ikot jer ;p

* kebanyakan gambar credit to Mr Roy... aku ada amik gmbr beberapa keping jer pon he3...

Wednesday, October 29, 2014

ww : sempat lagi....

... bergambar sebelum gerak dari umah pagi last week...

ad-hoc gitu... rasa da lama lak x amik gmbr sekeluarga gini...
Amsyar : ready nak p tadika
Mr Fallah : I Love You ;p
Zara : mulut dia, bukan main
aku : gomokssss ha3...
belanja lagi 1 gambar ;p
daaaaa....

Monday, October 27, 2014

riang ria anak-anak @ space U8...

... haaaaa promote tak berbayar utk space u8, Shah Alam lagi...

he3... da c2 antara tempat kerap aku p... itu je la modal aku bercerita dalam blog ni ;p

so... jom tengok apa ada untuk anak-anak d space U8....
kereta control
hat Zara naik ni... parents bole control untuk gerakkan kereta... ada jenis jugak d cni kalau anak2 da pandai sendiri manage stereng, depa bole bawak sendiri mcm kita org dewasa ni... RM 5 untuk 15minit x silap aku...

balloon playground
Amsyar lak main balloon playground ni... RM 5 per entry... ada 2 permainan yakni slide yg besar tu & ala-ala trampolin besar tp bertutup... x reti aih nak xplain ha3.... 

lepas tangan yooooo....
kawasan dalam space U8 ni luas... x berapa padat so selesa la anak-anak nak naik kereta control ni... x riso langgar org mahupon d larikan org... Nauzubillah...
muka hepi....
kata Mr Fallah... Zara pilih kereta warna pink... wallaaaaaaaa da pandai pilih kaler kegemaran nmpaknyer tp d sbb kan kereta pink tu kena bawak sendiri, xde remote control, terpaksa gak amik hat warna putih ni...
tersentil lidah...
in da 1st place... Mr Fallah ingt anak dara ni akan takut2 naik kete ni sbb 1st time kan.... rupanyer idak... syok abes dia sampai tersentil lidah... siap lepas stereng lagi ha3.... bersandar mcm bos-bos pon ada gak... hebat anak dara ni ;p
kawaiiiiiii....
Amsyar lak... sbb da pernah main menda-alah ni... super girang la dia & kebetulan ada 2 org kanak-kanak jer tgh main... lagi la hepi dia sbb x payah nak berebut segala kan ha3....
super girang...
berpeluh-peluh tau Amsyar main ni... sbb kena panjat, melompat bagai ha3... basah abes muka mcm ada org spray dgn air lak kekdahnyer...
slide...
seronok dpt gembirakan anak-anak...
terapung...
ktorg p cni x jangka... roger2 akak aku, depa kat cni, tu p terus da alang-alang ada area klang...
anak dara dgn mak aku...
dpt hadiah tambahan... belon cars RM 5...
ok... masa untuk balik...
daaaaa....

Friday, October 24, 2014

jom hilangkan bosan dlm kereta....

... dengan main ambil-ambil gambar dgn anak sendiri ;p

ni kejadian d hari cuti depavali rabu lepas... Mr Fallah singgah kedai & Amsyar kat Subang... so tinggal la Zara & aku jer dalam kereta... agak lama gak la so apalagi.... mohhhhh kita main ambil gmbr.....
wajib ada : model a.k.a Zara Aisyah ;p
haaaa feel anak dara ni kan... sejibik Amsyar yer... da la suka mainan abang, pas2 feel suka pegang car/ train pon sejibik abang... tau la adik kesayangan abang, kannnn... sampaikan nak bawak masuk kedai pon, wat perangai bler sowh tinggal mainan yg dok pegang d tangan tu...
buat-buat tido...
he3 minah ni suka berlakon... konon-konon tido la tu...
tido bukak mata...
haaaa ni pon bajet dia tido la tu ha3.... kadang tu, buat-buat tido tp tangan bole seluk bekas amik biskut g keh3... anak... anak....
main...
tgk la apa mainan dia... kereta nak d masukkan dalam botol susu he3... botol susu ni yg da x guna tau, bkn hat yg d gunakan... mmg da jadi mainan Zara pon...
da x nak amik gambar.... he3...
ok... daaaa...

Alhmdlh esok da cuti... hari bersama keluarga terchenta sambil p piknik dgn geng Mr Fallah (GBH)

Thursday, October 23, 2014

buah tangan untuk Indian friend..

... yg sambut depavali semalam...

actually family ni jiran d rumah... mmg baik... kalau Aidilfitri, InsyaAllah ada je buah tangan kami dapat sampaikan tahun ni, nak sambut puasa pon, d berinyer kurma... 

buat baik... d balas baik...

ni buah tangan utk family Raja sempena deepavali yang d sambut semalam...
semperit dwi-warna : pink & kuning
almond choc cluster
home-made oleh akak aku... so confirm sedap, InsyaAllah...

almond choc clucter tu fav aku... bole hadap satu balang sampai habis ha3.... 

eyhhh kot ada sesaper yg teringin nak makan cookies, bole la contact aku... bkn la aku buat & jual tp aku bole roger akak aku... sekitar kl&selangor, InsyaAllah aku bole hantarkan...

owhhhh list cookies yg akak aku buat... yang confirm sedap, nnt aku up lain yer... InsyaAllah... dan sesaper nak roger terus aku, emel jer kat marlia171@gmail.com nnt aku reply... daaaaa...

ku sangka pacat....

... rupanyer.....

al-kisah... beberapa bulan lepas & kejadian berlaku dlm toilet d rumah aku... nak mandikan anak-anak... aku terperasan satu figura melentik-lentik atas lantai toilet... terus jer mata generate menda-alah tu sebagai pacat...
pacat
mujur jugak otak bole berpikir masa tu... mana datang pulak la kan pacat dalam rumah kat area pinggir bandar ni... 

aku tenung menda-alah yg menggelitat tu... rerupanyer....
ekor cicak
alahaiiiii dedua pon aku geli... dedua pon meremangkan bulu roma aku... yearkkkkkkk....

TAPI...

aku lebey rela la menda-alah tu pacat sebenarnyer sbb pacat aku berani lagi nak tepis buang bler kena gigit pacat.... tapi cicak, memang la binatang yg paling aku geli-geleman... x caya, tanya Mr Fallah ekekekkeee,,,

owhhhh korg tau.... sepanjang aku type n3 ni, aku x bubuh pon gambar yg aku da siap2 goggle ha3.... sat g da siap aku type & nak publish, baru paste gambar & publish & cepat2 katup n3 ni ha3... punya tahap geli aku nk tgk rope cicak tu ekekekee...

daaaaaaa.....

* both pic google

Tuesday, October 21, 2014

buku harian...

..... Aku....

Saja nak coret kan kat cni apa yg ada dlm buku harian kerja aku....
Haaaaaa ni la d muka buku harian aku....
Apa yg ada....

  • Gmbr Amsyar nak masuk tadika... Gmbr umur 4thn x silap
  • Origami bentuk love shape yg d hasilkan oleh Amsyar masa umur dia 5thn... Dia bg kat aku as hadiah, terharu sgt....
  • Name card aku
  • Pelekat kot2 emergency nk tag apa yg ptot
  • Ada duit rm5 gaya nyer tu he3
Haaaaa awat x de lngsung tanda Zara dlm buku harian aku ni.... Sbb sekeping gmbr Zara pon blom penah cuci... Sob sob... Makanyer lakar wajah Zara d fikiran je la kekdahnyer he3

Haaaa love shape & ibu love Amsyar...
Ermmmm keje makin mencabar skng ni... Ermmmm bertabah la wahai diri ;p

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com