Thursday, September 30, 2010

ayat-ayat sedih Amsyar....

... yg jugak wat ibu sedey... bukan setakat sedey malahan meleleh2 air mata jugak air hidung

skng da masuk 4-5 bulan Amsyar kat pengasuh baru tp..... tetiap pagi yg aku hntr, mesti nanges.... x penah tidak sekali pon x nanges.... hiba hati aku ni....

raya baru ni, aku x hantar umah pengasuh lebih 2minggu.... start minggu ni baru aku hntr... lg sakan dia nanges sbb da lamaaaaa x jumpa.... wpon sblm aku hntr tu, aku da pujuk dia mcm2.... d sbb kan Amsyar ni obses sgt dgn kenderaan + thomas & frens, maka aku umpan la dgn thomas & frens...

aku : ibu kena works... lps works kita p beli thomas nak?
Amsyar : nak.... nak thomas, gordon jahat, emily, percy boleh x ibu?
aku : owhhh boleh.... tp ibu kena works tau,... kalau x works, ibu x dpt duit... xboleh beli thomas...
Amsyar : ala..... nak thomas tau ibu still x phm @ wat2 x phm aku xtau
aku : Amsyar xmo nanges ok ibu p works, dok umah mak aya....
Amsyar : alaaa..... da wat muka cebik2

otw p umah pengasuh tu, boleh x kuar statement ni dari Amsyar....

Amsyar : ibu, xnak thomas la.... ibu x payah works...

aku? gulp!!!! telan air liur & mata da merembes laju airmata....

aku tau, Amsyar bukan kena dera, marah @ x terjaga cuma x sesempurna & sebest ibu jaga la kan tp Amsyar nak belaian aku jer... nak aku yg jaga dia wpon aku bukan ibu yg sehebat mana, masak pon xsedap... biler Amsyar ckp aku xpyh keje & sanggup x nak thomas, mainan yg dia minat sgt2.... aku mmg rasa sayu, hiba sgt2 sbb xdpt memenuhi keperluan anak aku yg itu....

skng ni, pg2 jer Amsyar moody x mcm dulu, ceria jer.... kalau nmpk aku pakai baju compang-samping terus ceria sbb tau aku x p kerja....

sori Amsyar... ibu & papa masih x mampu utk penuhi harapan Amsyar.... namun ketahui lah, itu juga adalah impian ibu, utk berenti kerja & jaga anak sepenuh masa....

;(

nota kaki : dalam masa terdekat pengasuh ni akan convert jadi nursery...

4 comments:

~ As ~ said...

sedihnya baca luahan ko ni lia, dah pndai dah amsyar tu kan. Azam ni sejak ada adik dia ikut sekali kat rmh pengasuh tu dia tak nangis dah. apa kata ko bagi amsyar adik gak. ehehehe

~ As ~ said...
This comment has been removed by the author.
lia said...

--> as
cadangan yg bernas he3 tp kang dedua nanges, mau mata aku bengkak p opis tetiap hari kui3...

My_Aqeelah said...

amsyar sangat bijak.

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com