Wednesday, July 27, 2011

kedai baju bersaiz besar....

... hari tu aku ada cter pasal kedai kasut bersaiz besar kan....

hari ni aku nak cadangkan tempat nak beli baju saiz besar lak....

pic google
kedai peace ni byk branch.... salah satu nyer yg aku biasa gak p adalah kat Plaza Alam Sentral, shah alam... aras 1 kalau x silap, satu aras dgn nagoya, optimo & kedai kasut size besar tu, NIP....

kalau korg nak tau branch yg lain, sila la google yer....

smua menda ada kat cni sbnr nyer, bkn ajer baju.... dan rege adlh agak berpatutan bg aku sbb da nama nyer utk plus size, mesti guna kain lebih skit dari org selim, so harga berpatutan lah ;p owhhhh, size org slim pon depa juai gak kat cni...

blouse... rege bawah RM60... design agak lawa gak... xde la stok out-dated mcm makcik2 kalau pakai kan.... size yg ada till size 60.... kalau aku, aku boleh muat size 48...

seluar... ada mcm2 seluar.... khakis, jeans, slack pon ada.... size ada sampai 7xl dan 50 kalau aku xsilap... kalau body aku, aku pakai sluar khakis size 40 dan slack 5xl..... wpon aku boleh pakai size 36 tp aku da seriau lepas kejadian hitam sluar koyak itu, amik la yg besar ngeh3.... rege lak bawah RM50....

yg part ni paling best....

baju kurung, jubah, kurung moden & seangkatan dengannya..... mmg lawa2.... kain byk chiffon & full lining utk baju & kain.... serius, mmg rambang mata la..... dan rege nyer, aku rasa lps ni beli baju siap lg baguih dari tempah... mmg berbaloi2 lah.....

rege dari RM89-149.... size adalah sampai size 60.... badan aku muat size 46....

1st time beli baju kurung kat situ....
okeh, yg aku beli ni size 50 sbb mls nak p fitting room, aku belasah pakai atas t-shirt & jeans jer... pasa da berkenan sgt dgn baju ni, aku rembat jer.... rege adalah RM109.00 sahaja tp aku rasa sgr worth it sbb full lining dari baju hingga kain nyer.... siap bedding bagai g... ok sgt lah kan wpon aku x sukak baju ada bedding sbnr nyer

so, utk raya boleh la saper2 nak serbu kedai nih ;p

* smua rege adalah dari observation aku shj... kalau lebih murah/ mahal, itu d luar pemerhatian aku....

17 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

dah lama giler x g plaza alam sentral...makan tahun dah. adalah dalam 5 tahun.

cantik baju tue...tema baju raya tahun nie ker?

lia said...

--> kina
lamaaa da tu x p ;p

baju opis jer... saja gatai tgn p beli he3...

nadeera said...

aku pun beli kat situ lia :-) heheeh aku beli jeans kat situ selalu

watyz said...

penah dgr tp kat mana yer...hmm...

lia said...

--> nadeera
sama destinasi la kita...

aku x pernah g beli jeans tp lepas ni, boleh la sbb rege nyer pon ok...

lia said...

--> aty
mungkin ada area kawasan perumahan ko kot...

Nana said...

kat giant permata ada gak
kedai utk big size
tu 1 je aku pernah jumpe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhh byk choice nih ... area tesco shah alam pun ada satu kedai gini .

mama_umar_maryam said...

kt bangi nipon ade lia,mmg lawa2 gak design die kan!

lia said...

--> nana
giant permata?

boleh jd panduan plus size mcm aku... tq

lia said...

--> D
yg kat tesco s.alam tu, t-shirt jer x silap + baju nyer mmg besarrrr sgt + mahai...

aku rasa x mampu nak beli kat c2...

lia said...

--> zt
ha'ah.... lawa.... buat duit nak terbang ngeh3

MrS. F!zA said...

ha?sampai size 60 pon dia jual..snglah utk org saiz besar cri kn..dh mcm jusco je ada scarlet pluss utk org size besar

lia said...

--> fiza
sbnr nyer scarlet tu, aku x suka sgt pasai fabric nyer x ok & corak ala2 org tua....

kakyong said...

kali terakhir singgah Plaza Alam Central adalah pd tahun 2004.. masa tu bujang lagi....

bagus lah u tolong war-warkan mcm ni... sennag kawan2..

lia said...

--> k.yong
Sbb tau ramai yg plus size susah cr baju, dat y wat special n3 ni ;p

Anonymous said...

Salam semua.. saya tinggal area klang... selain tesco shah alam... kat mana lagi yg ada kedai xxxl ye... saya klu pakai seluar size 48 ke 50. Klu baju kat tesco shah alam tu pakai size xxl. Klau kawan2 tahu mana2 lagi kedai yg mcm ni tlg PM saya. Whatsaap 0133839588. Klu kat tesco shah alam tu mahal bebonar... seluar pendek yg untk main bola pn dmpaikan Rm89.. plzz ye kawan2

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com