Saturday, May 26, 2012

cara hilangkan ketuat @ jari tangan...

... cara aku...

aku ada masalah ketuat kat jari tangan ni since 1st year kat utm... means da 12tahun la ketuat ni bermaustatin scr harem kat jari tangan aku ni... aku kena kat ibu jari tangan kanan... sgt x selesa, x tipu lelebey kalau tercucuk dgn apa2 yg kasar mcm tgh basuh ikan bilis, tersalah pegang pen etc.... kekadang bley sampai tahap sakit terkena menda2 kasar nih...

dari dulu, aku pernah letak ubat ketuat yg duofilm? xsilap aku namanyer... x jadi... sedeyyyyy....
pastu ada 1 jenis yg mcm plaster luka tp ada ubat ketuat... pon x jalan.... sedeyyyy lagi...

sampai aku cuba jenama ini...
sama jer mcm duofilm tp brand jer lain...
 pon x jalan jugak.... make it worst, dari satu ketuat berakar hitam panjang da jadi dua... waaawaaaaaaaaaa....

bebaru ni, aku terbeli losyen tangan... yer la, da smua ckp aku peknen gegurl, feel aku pon lain mcm... suka nak chantek, wangi, buat menda yg pompuan normal biasa wat ha3....

wangiiii.... mcm nak geget jari sendiri sbb bau apple kuat ha3...
ntah mcm mana, aku terbuat satu kitaran yg sama selama 3hari berturut...

sampai opis, aku apply losyen tgn ni dulu... da resap smua, baru aku letak ubat ketuat gmbr ats skali tu... 3hari aku buat, Alhmdlh hari ke3 aku perasan... ketuat aku da ilang, siap akar2 itam tu skali pon nan-ado.... syukur padaMU Ya Allah...

aku assume...  mungkin sbb jari tgn masa tu lembut, letak ubat tu lebeh berkesan kot... x pasti la tp yg pasti, aku hepiii sbb da bebas dr ketuat yg sibuk pada aku 12 tahun... wpon x besar tp x selesa amat...

*******************

ketuat kat kaki mudah tanggal sbb kulit kaki keras, lebih mudah ketuat tercabut biler pakai ubat ketuat... aku pernah kena masa sek teknik lu, dat y aku tau ;)

* harap2 n3 ni bermanfaat utk kalian yg ada prob yg sama he3...

*********************

yok join GA FM Sarawak blog aku ni.... bley la refer kat entry ini yer....

1 comments:

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal ketuat… sharing is caring :) - Berkongsi Tuala Boleh Jangkit Ketuat

 

Designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com
Design Edited: MyBlogSaloon : http://myblogsaloon.blogspot.com